Klachtenprocedure
Het kan voorkomen dat een leerling of de ouders het niet eens zijn met een beslissing of het handelen van het personeel van de school. Als na overleg met de betrokkenen geen overeenstemming bereikt kan worden, kan een klacht ingediend worden bij de directie van de school. Indien de klacht door de directie van de school niet naar tevredenheid wordt afgehandeld, kan de klager in beroep gaan bij het College van Bestuur OVO Zaanstad of bij de Klachtencommissie van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs.
Lees verder
Extra informatie over de invoering van de wet passend onderwijs, over Leerling Gebonden Financiering, over het Samenwerkingsverband Zaanstreek en Saenstroom opdc
Invoering wet passend onderwijs
De overheid is bezig met de invoering van de wet ‘passend onderwijs’. In deze wet is vastgelegd dat elk kind, ongeacht zijn of haar beperking, een passend onderwijstraject moet kunnen volgen in de regio. Het bestuur van de school waar de leerling wordt aangemeld, is hiervoor vanaf het schooljaar 2014-2015 verantwoordelijk (zorgplicht). Als een school zelf niet in staat is om dit passende traject te bieden, helpt het ouders en leerling naar de juiste onderwijsplek. De school is zich samen met de andere scholen in de regio aan het voorbereiden op de uitvoering van deze wet. Gelijktijdig met de invoering van de zorgplicht komt de leerlinggebonden financiering (het zogenaamde rugzakje) te vervallen.
Lees verder
Kwaliteitszorg
Opbrengstenoordeel inspectie
Op het ‘Opbrengstenoordeel 2013’ (gebaseerd op resultaten behaald in 2010, 2011 en 2012) ziet u in een oogopslag of de verschillende onderwijssoorten van de school (vmbo basis, vmbo kader, vmbo gemengd/theoretisch, havo, vwo) voldoende opbrengsten hebben behaald.
Hier kunt u het opbrengstenoordeel 2013 van de school inzien. Link toevoegen naar
opbrengstenoordeel 2013
En wilt u ook het opbrengstenoordeel van een andere school inzien? Ga naar www.onderwijsinspectie.nl en kom via ‘Zoek scholen’ op de homepage naar de school van uw keus. Kies een onderwijssoort en klik op ‘Opbrengstenoordeel’.
Lees verder
Samenwerken in het onderwijs
POVO
Volgens een vast programma maken de leerlingen van groep 8 stapsgewijs en op verschillende manieren alvast kennis met het voortgezet onderwijs om zo de overgang tussen primair en voortgezet onderwijs soepel te laten verlopen (www.povo-zaanstreek.nl).
Lees verder
Gedragsprotocol informatie gescheiden ouders
In de wet is vastgelegd dat ouders naar de school toe een informatieplicht hebben als er sprake is van het uit elkaar gaan of het scheiden van de ouders. In de wet is ook vastgelegd dat de school verplicht is beide ouders te informeren ook als ouders uit elkaar zijn.
In een gedragscode heeft de stichting OVO Zaanstad vastgelegd hoe uitvoering wordt gegeven aan de wet. In het gedragsprotocol wordt beschreven wat de school van de ouders nodig heeft om te kunnen informeren en op welke wijze de school het geven van informatie heeft geregeld.
De volledige tekst van het gedragsprotocol informatie gescheiden ouders treft u hierbij aan. In de schoolgidsen van 2011-2012 zal de aanwezigheid en bereikbaarheid van het protocol vermeld worden.
Links voor het Praktijkonderwijs
Algemeen
Docenten
365 outlook
Samenwerking
Flyer wijkagent