Zorg en Welzijn

Leerjaar 1

In leerjaar 1 staat de persoonlijke verzorging en gezondheid van je eigen lichaam centraal. De thema’s die aan bod komen zijn; uiterlijke verzorging, roken en seksualiteit. Ook leren we voor onze leefomgeving te zorgen. Bijvoorbeeld door het schoonmaken van leefruimtes, het wassen van textiel en het lappen van ramen.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 gaan we dieper in op onze persoonlijke gezondheid en leren we over de sector dienstverlening en zorg. De thema’s die aan bod komen zijn; alcohol, blowen, EHBO introductie en seksualiteit. Over de sector leren we welke richtingen er zijn en welke werkzaamheden er te doen zijn. Koffie en thee serveren, een vergaderruimte in orde maken, boodschappen doen en een bed opmaken. Je kunt aan het eind van leerjaar 2 dan een goede profielkeuze maken.

Leerjaar 3

In leerjaar 3 staat schoonmaak, de ontwikkeling van het menselijk lichaam en gezond leven centraal. Ook gaan we verder met EHBO seksualiteit en genotmiddelen. Om in leerjaar 4 het schoonmaakcertificaat te kunnen halen oefenen we hier een heel schooljaar mee zodat je goed voorbereid bent op het examen in leerjaar 4. Ook is er ruimte om te ontdekken welke richting je binnen Zorg en Welzijn op wil en hierover te leren.
Excursies: Zien in het donker, Corpus, verzorgingshuis.

Leerjaar 4/5

In leerjaar 4 behaal je het schoonmaakcertificaat. Leer je een activiteit te organiseren en gaan we dieper in op de zorg voor mensen. Ook loop je dan al 3 dagen stage in een bedrijf en leer je ook om derden te woord te staan of een rondleiding te geven. Het kan ook zijn dat je een voortraject tot kapper volgt omdat je in een kapsalon wil werken.
In leerjaar 5 zorgen we ervoor dat je genoeg geleerd hebt om onder begeleiding als assistent binnen zorg en welzijn aan de slag te kunnen.