Horeca

Leerjaar 1

In het eerste leerjaar maak je kennis met de leskeuken. Uiteraard leer je daar over veilig werken in de keuken en het bereiden van simpele recepten. Maar je leert er ook over smaak en proeven (smaakles), een gezond voedingspatroon (de schijf van 5) en (helaas…) hoe je goed afwast.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 kun je veilig en hygiënisch werken in de leskeuken en gaan we verder in op snij-, kook- & bereidingstechnieken. Je leert eenvoudige gerechten klaarmaken. Je kennis van materialen en producten wordt uitgebreid en je leert over verschillende voedingsstoffen en hun functie voor jouw lichaam. We kijken waar bepaalde producten vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld een kaasmakerij en gaan we kijken bij een chocoladefabriek.

Leerjaar 3

In het derde leerjaar maak je kennis met de professionele kant van het vak consumptieve techniek. Je leert samenwerken in een team, taken en opdrachten uitvoeren binnen een keukenbrigade en omgaan met gasten en het serveren van dranken en gerechten. Kortom, je krijgt les in het schoolrestaurant! Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de verschillende beroepen die vallen binnen de uitstroom consumptieve techniek. Zo gaan we natuurlijk kijken wat werken in een restaurant inhoud. Maar ook bijvoorbeeld wat werken in een bakkerij of een baan als slager voor jou zou kunnen betekenen. Tijdens de lessen wordt je toegeleid naar een examen voor het SVA 1- branchecertificaat werken in de keuken en/of werken in de bediening.

Leerjaar 4/5

In de bovenbouw wordt je kennis van het werken binnen het vak consumptieve techniek uitgebreid. Je loopt een aantal dagen in de week stage bij een erkend leerbedrijf in de voedingssector en werkt toe naar een SVA 2- branchecertificaat. Je volgt lessen vak-theorie en draait volledig mee als assistent binnen het schoolrestaurant. De lessen zijn ingericht op het uitbreiden en toepassen van je opgedane kennis en ervaring tijdens je school en stage. Zodat er gericht gekeken kan worden wat de beste uitstroommogelijkheden zijn voor jou. Ga je gelijk aan de slag met een leuke baan in de keuken of bakkerij? Of wil je nog verder doorleren op het MBO met een passende stageplek? We organiseren gastlessen van koks, slagers of (banket-)bakkers. En we nemen een kijkje op de hotelschool van Amsterdam of de slagersvakschool in Heerhugowaard.