Onze school

Praktijkonderwijs
De Brug is een openbare school voor praktijkonderwijs. De school is gevestigd aan de Saenredamstraat 39 in Assendelft op loopafstand van het treinstation Krommenie-Assendelft en is met het openbaar vervoer zodoende goed te bereiken. Praktijkschool De Brug valt onder de Bestuurscommissie Openbaar Voortgezet Onderwijs, Zaanstad. Het team van de school begeleidt leerlingen naar een passende plek op de arbeidsmarkt en/of een vervolgopleiding.

Gebouw
De Brug beschikt over een prachtig schoolgebouw dat aan alle moderne eisen voldoet.

De Brug kenmerkt zich door

  • kleine groepen
  • groepsmentoren
  • een duidelijk herkenbare structuur
  • kleinschaligheid
  • onderwijs op maat
  • veel praktijklessen

Toelaatbaarheid
Een leerling kan worden toegelaten tot De Brug als er sprake is van:

  • Een leerachterstand van drie jaar of meer in twee of meer vakken (waaronder in elk geval inzichtelijk rekenen en/of begrijpend lezen), technisch lezen en spelling.
  • Een IQ-cijfer tussen 55 en 80.

Leerlingen worden aangemeld vanuit het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs. De commissie van toelating onderzoekt de toelaatbaarheid. De toeleverende school adviseert en verwijst. Een kennismakingsochtend en een gesprekje met de maatschappelijk werkster maken deel uit van het toelatingsonderzoek. Ook kan het zijn dat uw kind nog wordt onderzocht door de jeugdarts. De meeste leerlingen komen uit de Zaanstreek, maar er zijn ook leerlingen die uit Purmerend, Amsterdam, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk, Akersloot, Castricum of Oostzaan komen.

Presentis

Presentis

Vanaf het schooljaar 23-24 werken we met een nieuw leerling-volg en begeleidingssysteem genaamd Presentis. Presentis biedt ons de mogelijkheid om de leerlingenadministratie, onderwijs inhoudelijke administratie, het plannen van onderwijs en begeleiding en zelfs het...

Complimenten

Complimenten

Op onze, goed bezochte, open avond hebben veel bezoekers een mooie tekst achtergelaten op het complimentenbord. Een kleine greep: "Ik vind koken leuk" "Leuke leraren" "Ik vond het hier heel leuk dus kom maar" "De beste school" Wat fijn dat jullie genoten...