Van school af en wat nu?

Na je laatste schooljaar op Praktijkschool De Brug komt er ook een einde aan je tijd op het voortgezet onderwijs. Sommige leerlingen zullen blij zijn dat ze eindelijk de volgende stap kunnen zetten, anderen vinden het jammer. Je gaat van school af als je er aan toe bent en als je weet wat je wilt. Voor iedereen kan dat op een ander moment zijn. Het schooljaar waarin je 18 jaar wordt, is meestal wel je laatste jaar. Wat je ook gaat doen als je van school gaat is dat een grote verandering. Niet meer elke dag naar de school waar je iedereen kent en waarvan je weet hoe het zal gaan.

De toekomst is een uitdaging maar ook spannend en onwennig. Hieronder staan een aantal links die verwijzen naar handige websites. Op deze websites staat informatie die je helpen bij je volgende stap maar ook over belangrijke zaken voor als je 18 wordt of bent.

1. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/achttien-jaar-worden
2. https://scholieren.nibud.nl/artikel/bijna-18-regel-het-nu
3. https://duo.nl/particulier

Zoals je weet kan je met je vragen altijd bij ons op school terecht. Je mentor, je juf of meester, de coördinator ondersteuning en begeleiding of de stage- en uitstroomcoördinator zijn daar voor. Goed om te weten dat onze hulp niet stopt als je bij ons van school gaat. Ook als je straks met vragen zit kan je bij ons terecht. Je kan je dan richten tot onze stage- uitstroomcoördinator die ook voor de nazorg verantwoordelijk is. Wie weet hebben wij nog tips voor je en kan je zo weer verder met de plannen die je voor jezelf hebt gemaakt.

De school is ook verplicht om je twee jaar te ‘volgen’. Daarom bellen of schrijven wij je een paar keer om te vragen hoe het met je gaat; of je werkt, een opleiding volgt of thuis zit, enzovoort. Als we je niet kunnen bereiken, bellen we met je ouders de gemeente, je opleiding of je werkgever.

Heel veel succes met je toekomst!

Presentis

Presentis

Vanaf het schooljaar 23-24 werken we met een nieuw leerling-volg en begeleidingssysteem genaamd Presentis. Presentis biedt ons de mogelijkheid om de leerlingenadministratie, onderwijs inhoudelijke administratie, het plannen van onderwijs en begeleiding en zelfs het...

Complimenten

Complimenten

Op onze, goed bezochte, open avond hebben veel bezoekers een mooie tekst achtergelaten op het complimentenbord. Een kleine greep: "Ik vind koken leuk" "Leuke leraren" "Ik vond het hier heel leuk dus kom maar" "De beste school" Wat fijn dat jullie genoten...