Techniek

Leerjaar 1

In het eerste leerjaar besteden we in eerste instantie veel aandacht aan veilig werken en ontdekken in het technieklokaal. Je gaat werkstukken maken in het houtlokaal, in het metaallokaal en maakt kennis met nieuwe materialen en machines. Je leert werken met stappenplannen, mallen en/of werktekeningen. Uiteraard stimuleren wij ook het plezier in het maken van een werkstuk. Hoe mooi is het als je van een stuk materiaal iets nuttigs en bruikbaars maakt! Naast praktijklessen krijg je ook een beetje vaktheorie.

Leerjaar 2

In leerjaar twee verlengen we de aanpak van leerjaar 1. Veilig werken, met plezier werken en ontdekken staan nog steeds centraal in leerjaar 2. De uitbreiding zit in het werken met andere materialen, machines en in het maken van iets complexere werkstukken. In leerjaar twee gaan we ook onderzoeken of technieklessen in de bovenbouw bij jou passen.

Leerjaar 3

In leerjaar drie heb je gekozen voor het vak techniek en loop je mischien al wel stage bij een technisch bedrijf. Dit jaar krijg je ook meer uren praktijk in de week en gaan we meer verdieping in het vak aanbrengen. Een gedeelte van de module volg je bij hout en een gedeelte bij metaal. Je krijgt theorie en praktijkopdrachten vanuit de methode SVA Hout en metaaltechniek. We verwachten in leerjaar drie van jou een positieve, serieuze en goede leer-werkhouding, want dit is heel belangrijk voor je kans van slagen op je stage en in de toekomst bij het vinden van een baan, in welke richting dan ook!

Leerjaar 4

In leerjaar vier heb je gekozen voor je uitstroomrichting en kun je je SVA branchecertifcaat voor hout of metaal halen. Je blijft een heel schooljaar praktijk en theorielessen volgen bij hout of metaal. Je maakt werkstukken en opdrachten vanuit de SVA methode en je zult merken dat wij als docenten je meer gaan coachen in plaats van alleen lesgeven. Wat heb jij nodig om je branche certificaat te halen? De aanpak wordt meer en meer maatwerk en waar ruimte is kunnen we ook aan projectmatige opdrachten werken.

Wil je graag in leerjaar vier alleen technieklessen volgen, leuke werkstukken maken en hoef je niet perse je branchecertifcaat te halen, dat kan natuurlijk ook 🙂