Leren

Er zijn leerlingen die nog niet willen werken, zij willen verder leren. Om erachter te komen of dit bij je past en of je hiervoor in aanmerking komt kun je overleggen met je mentor. Misschien kan je beginnen of ben je al bezig met de Entree-opleiding. Dit is een MBO niveau 1 opleiding die op De Brug wordt gegeven.

Als je na je Entree-opleiding verder gaat leren, kom je meestal op een ROC (Regionaal Opleiding Centrum). Voorbeelden van deze scholen in de omgeving zijn:

https://www.regiocollege.nl
https://www.rocva.nl
https://www.horizoncollege.nl
https://www.clusius.nl

Op een ROC kun je op twee manieren leren:

1. BOL (Beroeps Opleidende Leerweg)
Bij een BOL opleiding volg je volledig dagonderwijs en loop je stage.

2. BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg)
Bij een BBL opleiding ga je één dag in de week naar school en daarnaast werk je 3 of 4 dagen in de week. Je baan moet passen bij de opleiding. Het bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn.

Het ROC is een school waarbij zelfstandigheid en leervermogen van de leerlingen verwacht wordt. De begeleiding is anders en het tempo is hoger dan je gewend bent. Je krijgt te maken met veel verschillende docenten en je moet zelf je (huis)werk organiseren en plannen.

De overgang van De Brug naar een ROC is groot. Hier moet je goed over nadenken en je laten adviseren door je mentor en andere mensen om je heen.

25 mei OPEN HUIS

25 mei OPEN HUIS

Graag willen wij U uitnodigen voor ons OPEN HUIS op 25 mei aanstaande. Vanaf 13.30 uur kan dat en er is veel te zien. Natuurlijk de bekende plantenmarkt, maar er zijn ook andere producten te koop, natuurlijk gemaakt door onze leerlingen. Er is wat lekkers te eten en...

Kalender

Kalender

De nieuwe kalender voor schooljaar 22-23 is klaar. Alle leerlingen krijgen, in de eerste schoolweek, een kalender mee naar huis. Hang thuis de kalender op een handige plek en je ziet steeds snel wat er op de planning staat. Ben je nieuwsgierig hoe de kalender er uit...