Ouderavond Playback

Uitnodiging thema-avond:
In gesprek met je puber over alcohol en drugs, op woensdag 2 november om 19.30 uur.

Beste ouders/ verzorgers,
In Nederland mag je volgens de wet alcohol drinken als je achttien jaar bent. Toch zijn jongeren gemiddeld 13 jaar oud als ze beginnen met drinken. Experimenteren hoort erbij als je jong bent, maar jongeren drinken soms meer dan ze willen of goed voor ze is. Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal? En hoe blijf je met jongeren in gesprek over drank en drugs sinds de NIX18-wet?

Geweldige avond, ik zat op het puntje van mijn stoel. PlayBack speelde met herkenning, humor en respect. Een avond die je iedere ouder van een puber gunt!
Coördinator CJG de Bilt

Onze school biedt in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Onder Invloed aan. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op  communicatie tussen ouders en hun pubers. In november 2022 krijgen alle leerlingen van De Brug de Theatervoorstelling van Playback te zien. We zijn zeer verheugd dat wij ook de ouders en verzorgers op school mogen ontvangen en dat wij de bijbehorende ouderavond gratis kunnen aanbieden aan alle ouders en belangstellenden!

Aan de keukentafel
Experimenteren hoort erbij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden gaan pubers soms verder dan ze eigenlijk zouden willen of goed voor hen is. De afspraken met ouders blijken vaak ook niet helder te zijn. Hoe help je jouw kind bij het aangeven van zijn grenzen als het gaat om drank of drugs? Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms hilarische scènes aan de keukentafel tussen ouders en hun puberende zoon of dochter. Bekijk de trailer van de ouderavonden om een goede indruk te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=IaNT-ztHkLk

Een greep uit reacties van vorige bezoekers
Geweldige manier om je bewust te worden van de diepere laag in de dynamiek tussen ouder en kind. Alcohol is eigenlijk óók een lastig thema voor je kind, maar die kijkt door een hele andere bril.
Rob Nugteren, ouder uit Oud-Beijerland

‘De ouderavond is een verfrissende manier om de (geleverde) kennis bij ouders te laten beklijven.’
Nico van der Lely, kinderarts Polikliniek voor Jeugd en Alcohol, Reinier de Graaf Ziekenhuis

Zet het in de agenda:
de interactieve avond Onder Invloed op  woensdag 2 november van 19.30 tot 21.00 uur op De Brug.
U Kunt zich aanmelden via de Hoy-app of per e-mail bij C.blok@praktijkschooldebrug.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op www.praktijkschooldebrug.nl en www.tgplayback.nl/onderinvloed.